Fiets met boodschappen in mand

NIEUW: Bioresonantie

door | aug 6, 2023 | algemeen

NIEUW: Bioresonantie

Bioresonantie is een complementaire geneeswijze net zoals voetreflex en acupunctuur. Binnen de natuurgeneeskunde ligt de focus op het versterken van het zelfherstellend vermogen van ons lichaam.  Wordt de geneeskracht van de natuur ingezet als ondersteuning. Ook wordt er op een holistisch manier naar de mens gekeken. We kijken naar de persoon als geheel en hoe er evenwicht kan ontstaan tussen lichaam, geest en ziel.

Onzichtbare golven
We zijn gewend aan het idee dat we op afstand kunnen bellen en dat we de radio kunnen horen in de auto. Op dagelijkse basis maken we gebruik van golven die informatie bevatten en in staat zijn om informatie te verzenden en ontvangen. Terwijl deze golven onzichtbaar zijn, komen de geluiden en de beelden wel bij ons aan. Het is een draadloze manier van communicatie en gaat letterlijk zo snel als het licht. 

Bioresonantie 
Resonantie komt van het Latijnse woord ‘’resonare’’ en betekent meetrillen. Bio staat voor leven en de natuur. Bioresonantie heeft als uitgangspunt dat alles een eigen trillingsfrequentie heeft. Ook wij als mens en alle verschillende delen van ons lichaam. Ons lichaam bestaat uit miljarden cellen die onderling met elkaar communiceren. Samen vormen ze een elektromagnetisch veld. We kunnen trillingen uitzenden naar onze omgeving en vanuit de omgeving trillingen ontvangen. 

Ieder orgaan heeft bijvoorbeeld zijn eigen frequentie. Als een orgaan ziek is heeft het een andere frequentie dan een gezond orgaan. Cellen verliezen dan hun coördinatie en daardoor communiceren de cellen niet meer goed met elkaar. Er is dan sprake van een lage coherentie, er heerst een bepaalde wanorde in het lichaam.

Terwijl een gezond lichaam een hoge coherentie heeft: het is harmonisch, evenwichtig en geordend. Als er een hoge coherentie is in je lichaam, dan communiceren alle cellen goed met elkaar, werken alle verschillende onderdelen goed samen en functioneert het op de best mogelijke manier. Het zorgt voor een goede weerstand, zowel fysiek als mentaal. 

Bioresonantie therapie
Bij bioresonantie therapie wordt je lichaam met behulp van een systeem gescand. Met een uitgebreide test worden er verstoringen en blokkades opgespoord. Het systeem meet de trillingsfrequenties van de verschillende delen in het lichaam. En kijkt onder andere naar de organen, energiestromen, voedingsstoffen en of er tekorten zijn van bepaalde vitaminen en mineralen.

Het systeem stuurt gezonde trillingen naar je lichaam. Als je lichaam met deze trillingen resoneert, oftewel meetrilt, dan is er op deze gebieden coherentie en balans. Dit signaal geeft het lichaam dan terug aan het systeem. Als de trillingen niet resoneren, dan zijn dit gebieden in het lichaam die aandacht verdienen. Het systeem geeft aan welke trillingen coherent en incoherent zijn. 

Vervolgens geeft de therapeute een advies op maat om de disbalans in het lichaam weer te herstellen. Het advies kan bestaan uit het wel of niet eten van bepaalde voedingsmiddelen of supplementen, een aanvullende therapie of een doorverwijzing naar een reguliere arts. Beiden geneeswijzen kunnen goed naast elkaar bestaan en kunnen elkaar versterken. 

Ook stuurt het systeem harmonische trillingen naar het lichaam zodat deze gestimuleerd worden in het lichaam. De gezonde frequentie herinnert het lichaam aan zijn natuurlijke staat van zijn. Omdat de cellen zich gaan afstemmen op dit signaal, transformeren verstorende trillingen. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam versterkt, waardoor het lichaam weer in balans kan komen.

Veel mensen hebben klachten waarvan de oorzaak nog niet achterhaald is. Denk aan klachten als: vermoeidheid, darmklachten, hoofdpijn of huidklachten. Het doel binnen de natuurgeneeskunde is altijd de oorzaak van de klachten aan te pakken. En het lichaam te ondersteunen met natuurlijke middelen die het lichaam herkent en goed opneemt. 

Praktijk Innerlijkfit
In de praktijk kun je terecht voor een Health Check (bioresonantie therapie) met een leefstijladvies op maat.