gezond en fit leven

Hooikoorts

Een energetische behandelmethode via Bioresonantie

Hooikoorts

Hooikoorts is een allergische reactie van de slijmvliezen van neus, keel en ogen op het contact met pollen van grassen, bomen, struiken en/of bloemen.

De meest voorkomende symptomen zijn slijmvliesirritaties, zoals gezwollen rode jeukende of branderige, vaak tranende ogen, een verstopte neus of juist een loopneus, niesbuien en vermoeidheidsklachten.

Hooikoortsallergie is het gevolg van een overmatige of verkeerde reactie van het immuunsysteem en deze maakt teveel histamine vrij met geprikkelde zenuwuiteinden ter hoogte van de neus als gevolg.

Het voordeel van bioresonantietherapie, het kunnen testen waarvoor men allergisch is, welke gras/struik/boompollen en daarmee uiteraard de frequentiegetallen van de pollen omgekeerd terug te geven aan het lichaam via een bril-electrode.

Tussen de 5 en 7 behandelingen zijn gemiddeld nodig, afhankelijk hoelang de klachten al bestaan, om de hooikoorts te laten verdwijnen, maar ook voor de aankomende jaren. U zult versteld staan !!

Kruisreacties tussen pollen en plantaardige voedingsmiddelen

Soms komt het voor dat hooikoortsverschijnselen zich uitbreiden met geheel andere klachten. Ons immuunsysteem herkent wel eens verschillende voedingsproducten met dezelfde eiwitstructuur als de pollenallergenen.

Deze klachten bestaan uit gezwollen lippen, een onaangenaam prikkelend gevoel in de mond, zwellingen in de keel, heesheid, galbulten, eczeem en maag- en darmklachten.

Hooikoorts seizoen

Het seizoen start eind maart, begin april met het bloeien van de boomsoorten de els, hazelaar en berk.

De berk is de grootste boosdoener voor de hooikoorts allergische mens. Deze boomsoort is de opruimer van de natuur en verandert ieder jaar van constitutie in verband met milieuvervuilingen.

Graspollen geven pas later in het seizoen allergische reacties, meer wanneer grasvelden voor de tweede keer gemaaid worden.Denk aan mei,juni,juli en augustus.

Een kruisreactie met fruitsoorten uit de familie van de rosaceae: aardbei, amandel, abrikoos, appel, braam, framboos, kers, mango, kiwi, sinaasappel, peer, perzik en pruimen. Verder met hazelnoten, wortel, selderij, aardappel en tomaat.

Later in het seizoen komen allergische hooikoortsreacties voort uit struiken, onkruiden en schimmels, denk aan augustus,september,oktober.

Pak de hooikoorts bij de basis aan

Bioresonantie onderscheidt zich van andere reguliere onderzoekmethoden door energetisch te kunnen testen en uit te testen voor welk specifieke boom, struik, gras of bloempol iemand allergisch is en met deze uitkomst direct een behandeling te kunnen geven wat zal resulteren in een hooikoortsvrij jaargetijde.

Dit resultaat is binnen een kort aantal gegeven behandelingen reeds bereikt.

In onze praktijk kunnen wij een aantal verschillende allergenen testen en behandelen:

  • 20 Boomsoorten
  • 21 Graspollen
  • 19 Struiken
  • 6 Graansoorten
  • 27 Bloeiende bloemen

natuurgeneeskundige praktijk | Hoorn & Alkmaar | voor een fitte leefstijl